Новини

Назад

Маріуполь готується до Водохресних купань

15 січня 2019, 16:46
781
Суспільство

У Маріуполі до проведення Хрещення підготовлені чотири спеціальні локації. На місцях працюватимуть бригади медиків, комунальних служб, а також рятувальники і поліцейські. Співробітники аварійно-водолазної служби міськради будуть вести чергування з 8:00 18 січня до 6:00 20 січня.

Обряд Хрещення в Маріуполі проведуть на рятувальних станціях по Приморському бульвару, 38 і по вулиці Виноградна, 60а. Також купання організовують в селищах Талаковка і Сартана. Про це розповів перший заступник міського голови Михайло Когут.

«Нагадуємо маріупольцям, що безпека купання гарантується тільки в спеціально відведених для цього місцях», - підкреслив він.

19 січня для жителів і гостей міста на водних станціях буде працювати ярмарок. На локаціях передбачені роздягальні і біотуалети. Районні державні адміністрації спільно з департаментом культурно-громадського розвитку підготували розважальну програму.

«Зараз на місцях купання водолази перевіряють дно на наявність каменів і сміття. За статистикою в святковий день понад дві тисячі осіб приходить на станцію Лівобережного району і близько семи тисяч на локацію Приморського району », - розповів начальник рятувальної аварійно-водолазної служби міськради Олександр Татай.

Варто відзначити, що в ніч на 19 січня в Маріуполі очікується погіршення погодних умов. Співробітники поліції і швидкої допомоги закликають водіїв зігріватися після купання тільки безалкогольними напоями.

Медики рекомендують підготуватися до Водохресних купань - щоб розігрітися, провести ряд фізичних вправ. Не вживати алкоголь. Крім того, купання протипоказане хворим і ослабленим людям. Тим, хто страждає на епілепсію, на ішемічну хворобу серця, які перенесли інфаркт міокарда та інсульт.