Новини

Назад

Маріуполь готовий перейняти досвід наставництва

05 жовтня 2017, 14:41
954
Суспільство, Соціальне забезпечення

У Маріуполі відбулася широкомасштабна зустріч-обговорення, на якій представники Фонду Ріната Ахметова передали досвід реалізації  їх пілотного проекту «Наставництво». На заході були присутні керівники міста, депутати та соціальні працівники.

Проект «Наставництво» націлений на підготовку вихованців інтернатних закладів до самостійного дорослого життя, який стартував у 2016 році. Він готує наставників, які допомагатимуть дітям-сиротам адаптуватися у соціумі.

Заступник міського голови Ярослав Хотнянський зауважив, що це унікальний проект для України та Маріуполя: «Завдяки такій роботі, діти, які опинилися у важкій життєвій ситуації, зможуть знайти себе у професії, набудуть нові знання та навички. Це велика добра справа».

В рамках програми 77 дітей з інтернатів Маріуполя та Святогорська вже пройшли спеціальні курси. Діти брали участь у групових заходах за напрямками соціалізації, профорієнтації та допомоги у навчанні.

«У результаті проекту підготовлено 107 потенційних наставників, 43 з яких стали індивідуальним наставниками в інтернатних закладах Святогорська та Маріуполя», - підкреслив директор Гуманітарного штаба Ріната Ахмєтова Олександр Вишняков.

У ході проведення зустрічі начальник служби у справах дітей Людмила Прунчак додала, що у Маріуполі існує два інтернатних заклади, де виховується 207 дітей. Всі вони потребують сім’ю та друга-наставника, який би допоміг їм визначитися з професією та спланувати своє майбутнє.

 «Ми готові працювати з наробками спеціалістів Фонду та проекту, щоб полегшити процес соціалізації дітей, які опинилися у важкій життєвій ситуації», - зауважила Людмила Прунчак.