Новини

Назад

Маріуполь боротиметься за звання «Молодіжної столиці України»

09 січня 2018, 13:03
1302
Суспільство, Культура

Маріуполь братиме участь у пілотному національному конкурсі «Молодіжна столиця України». Заявку для участі формувала Маріупольська міська рада разом з представниками молодіжного середовища міста. У Фонді розвитку Маріуполя відбулася презентація цього проекту.

Ініціатори національного конкурсу – Міністерство молоді та спорту України, Український Інститут Міжнародної Політики та Національна молодіжна рада України. Проект створений у контексті загальноєвропейського конкурсу «Європейська Молодіжна Столиця», який реалізується с 2008 року.

«Основна ідея проекту – розвивати молодь на місцях, щоб «молоді уми» залишалися в Україні. Конкурс дає можливість підвищення рівня відповідальності та націленість розвиватися самим і розвивати свою державу», - розповідає координатор конкурсу Олексій Копатько.

В Україні такий конкурс проводиться вперше. Він стартував з 1 листопада 2017 року серед усіх громад задля активізації співробітництва між молоддю та місцевим самоуправлінням, створення комфортних умов для розвитку молоді в містах України. Координатором конкурсу у Маріуполі виступає «Маріупольський Союз Молоді».

Міста-учасники формували план розвитку молодіжної громади на 3-5 років та молодіжної політики, створення сучасних кластерів, молодіжних центрів і соціальних проектів.

Переможець отримає підтримку своїх ініціатив та акцій зі сторони Міністерства молоді та спорту України. Конкурс планують зробити щорічним.