Новини

Назад

Люся Алексєєва - призерка чемпіонату світу з легкої атлетики

21 вересня 2018, 15:49
1051
Спорт

В іспанському місті Малага пройшов 23-й Чемпіонат світу з легкої атлетики серед ветеранів (категорія спортсменів «Masters», вік 35 +). У складі збірної України виступили 34 спортсмени, в числі яких знаменита маріупольська спортсменка Люся Петрівна Алексєєва.

Маріупольчанка була заявлена ​​в двох видах програм - спортивній ходьби на 5 км і 10 км поза стадіоном. На першій дистанції Люся Петрівна завоювала срібну медаль з результатом 42: 25.57. Їй не вистачило всього 6 секунд, щоб випередити легкоатлетку з Мексики. На другий дистанції маріупольчанка прибула до фінішу з результатом 1: 25: 37.00 третьої.

Також, за результатами командного заліку з Антоніною Тишко та Ларисою Лебедєвої, Люся Алексєєва завоювала «бронзу».

Варто підкреслити, що наша 81-річа спортсменка була найстаршою в збірній команді України серед жінок.

За підсумками змагань спортсмени збірної України завоювали 7 золотих, 5 срібних і 9 бронзових медалей, у чому величезна заслуга маріупольської спортсменки.

Люся Петрівна бере участь у всіх міських легкоатлетичних змаганнях і на неї рівняється підростаюче покоління. Кількість медалей спортсменки не перерахувати, адже за своє життя вона брала участь на різних світових і континентальних змаганнях.