Новини

Назад

КСНи міста видаватимуть довідки для пільгового харчування дітей і виплат Пенсійного Фонду (ФОТОРЕПОРТАЖ)

18 квітня 2019, 16:51
729
Діяльність депутатського корпусу

Відповідний проект рішення сьогодні презентувала на депутатських комісіях начальник управління «Секретаріат ради» Юлія Стамбулжи.

Нагадаємо, представники Пенсійного Фонду та департаменту освіти вийшли з ініціативою - внести зміни в чинне рішення про надання жителям довідок про фактичне проживання комітетами самоорганізації населення.

Виникла необхідність налагодити співпрацю з установами цих сфер, щоб люди могли користуватися належними пільгами в повному обсязі.

Комітети самоорганізації Маріуполя підтримали цю ініціативу та взяли участь в розробці проекту рішення. Тепер довідки про фактичне проживання, отримані в КСНах, люди зможуть надати для отримання пільгового харчування дітей в навчальних закладах, а також для призначення надбавок і виплат Пенсійним Фондом України.

Важливо відзначити, що ця довідка є обов'язковою в переліку документів, затверджених на законодавчому рівні для отримання пільги. А ось отримати її досить проблематично. Щоб спростити цю процедуру і зробити цей сервіс в кроковій доступності, був розроблений відповідний проект рішення, зазначила начальник управління «Секретаріат ради» Юлія Стамбулжи.

«Ми адаптуємо наші локальні акти під потреби жителів. Люди масово звертаються в КСНи за цим документом, який їм потрібен, щоб скористатися соціальною допомогою. З цією метою вносимо зміни в рішення міської ради від 25.04.2018 №7 / 30-2619 «Про заходи щодо вдосконалення порядку надання населенню соціальної допомоги». В першу чергу, це торкнеться найбільш незахищених верств населення», - зазначила автор проекту Юлія Стамбулжи.

Цей проект рішення увійшов до порядку денного 41 сесії, яка запланована на 26 квітня.