Новини

Назад

КСНи для громади: які види документів видають в комітетах самоорганізації Маріуполя

15 січня 2020, 15:45
1184
Діяльність депутатського корпусу

Субсидії, пільгове харчування в школах та інші соціальні виплати - це перелік пільг, для оформлення яких можна взяти необхідні акти та довідки в комітеті самоорганізації населення за місцем проживання.

Як розповідає голова КСН «Староміський» Яна Головко, КСН уповноважений видавати довідку про фактичне проживання та про склад сім'ї за формою, затвердженою наказом Міністерства праці та соціальної політики (№204), у разі якщо заявник звертається за призначенням державної соціальної допомоги до департаменту соціального захисту населення.

«Ця інформація необхідна для оформлення фінансової підтримки одиноким матерям, дітям, над якими встановлено опіку, для державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю», - пояснює голова КСН.

При деяких видах допомоги, а саме державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю (з надбавкою на догляд), передбачена довідка з місця проживання з підтвердженням спільного проживання матері та дитини, не залежно від того, що вони зареєстровані за однією адресою. В цьому випадку, КСН складає акт про фактичне проживання.

Крім цього, співробітники комітетів беруть участь у складанні актів обстеження житлово-побутових умов, актів про пічне опалення та на дрова. Ці документи потрібні для отримання жителями матеріальної допомоги, вугілля, тощо.

Люди постійно звертаються по допомогу до свого комітету самоорганізації населення для отримання компетентної консультації та необхідних документів.