Новини

Назад

КП «Комунальник» поповниться 700 новими європейськими контейнерами

04 грудня 2020, 15:02
821
Житлово-комунальне господарство

700 нових контейнерів для збору твердих побутових відходів закуплено для Маріуполя за кошти Донецької обласної адміністрації. Перші три партії по 168 одиниць уже надійшли на комунальне підприємство «Комунальник». Решта будуть доставлені до кінця року. За словами першого заступника міського голови Михайла Когута, вони повністю закривають потреби міста.

«Це один з етапів підтримки від обласної адміністрації. Ми можемо повністю завершити модернізацію «Комунальника». Такі інвестиційні проекти дають якісну послугу жителям нашого міста. Дозволяють утримувати найнижчий тариф в Україні», - сказав Михайло Когут.

Перший заступник міського голови подякував губернатору Павлу Кириленку і директору департаменту екології та природних ресурсів Донецької обладміністрації Сергію Натрусу за дану ініціативу. Контейнери були закуплені в рамках реалізації Програми економічного і соціального розвитку Донецької області на 2020 рік та Програми поводження з відходами на 2016-2020 роки. Обсяг інвестицій - понад 5 млн грн.

Європластикові контейнери вироблені в Німеччині. Їх обсяг - 1,1 м3. За словами в.о. директора КП «Комунальник» Івана Павлюченка, вони більш легкі та зручні у використанні.

«Реалізація даного заходу дозволить оновити контейнерний парк міста і поліпшити ситуацію зі збору відходів. На жаль, близько 1,5 тисячі контейнерів довелося поміняти через випадки вандалізму. Тому дане поповнення було необхідно», - зазначив він.