Новини

Назад

Кожен другий маріуполець підписав декларацію з лікарем

17 вересня 2018, 11:00
1031
Медицина

У рамках реформи охорони здоров'я, 2 квітня в Україні стартувала національна програма «Обери свого лікаря». Жителі країни, в тому числі і маріупольці, вибирають лікаря для всієї родини, терапевта для дорослого населення та педіатра для дітей для надання первинної медичної допомоги.

Станом на 14 вересня в Маріуполі відсоток підписаних декларацій, з урахуванням приватних клінік, становить 50,2% від населення міста. Серед сімейних лікарів - кількість підписаних декларацій становить 82 291 одиниць, терапевтів - 108 169 одиниць, а серед підписавших декларації з педіатрами - 43 546 одиниць.

Для підписання декларації з обраним лікарем необхідно звернутися в поліклініку (Центр первинної медико-санітарної допомоги) за місцем проживання та виконати наступні дії:

Крок 1. Звернутися в реєстратуру або в кабінет, де ведеться процес підписання декларацій. Назвати ПІБ обраного лікаря.

Крок 2. Пред'явити паспорт й ідентифікаційний код (за наявності). При підписанні декларації від імені дитини потрібно його свідоцтво про народження і документи (паспорт, ІПН) обох батьків або опікунів.

Крок 3. Лікар або медична сестра внесе дані в декларацію (як правило, в електронному вигляді), в тому числі номер мобільного телефону для верифікації особистості.

Крок 4. На вказаний номер телефону приходить СМС-повідомлення з кодом, який необхідно повідомити лікаря або медичної сестри для підтвердження своїх даних. У разі відсутності мобільного телефону фахівець повинен зробити копії документів.

Крок 5. Підписати декларацію з обраним лікарем і забрати один екземпляр собі.