Новини

Назад

Камран Омарлі та «Ренесанс»: «Mariupol Classic» стартував у Маріуполі

21 вересня 2020, 11:40
943
Культура

У Маріуполі стартував міжнародний фестиваль класичної музики «Mariupol Classic». На сцені камерної філармонії виступив іспанський скрипаль Камран Омарлі в супроводі оркестру «Ренесанс» під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Василя Крячко. Глядачі могли насолодитися живим інструментальним виконанням шедеврів класичної музики.

««Mariupol Classic»- один із наймасштабніших фестивалів в Маріуполі. За три роки для міста він став дуже значущою подією. З кожним разом ми намагаємося вдосконалити його організацію та залучати все більше музикантів-віртуозів, майстерність яких визнано в усьому світі. Культура міста виходить на більш високий рівень - це один з пріоритетів в роботі над розвитком Маріуполя», - зазначила директор департаменту культурно-громадського розвитку Діана Трима.

Так, до 4 жовтня в Маріуполі буде панувати атмосфера класичної музики та мистецтва. В рамках фестивалю пройдуть різноманітні концерти і виступи віртуозів міжнародного рівня. Організатори постаралися врахувати всі актуальні музичні напрямки академічного мистецтва. Будуть представлені різні формати класичної музики: симфонічна, камерна та інструментальна. Також класичні хіти звучатимуть в сучасній обробці. У маріупольців буде можливість побачити і почути гру музикантів з Іспанії, Японії та різних міст України. Концерти відбуватимуться на різних локаціях.

Фінальний концерт фестивалю пройде під відкритим небом. На Театральній площі представлять спецпроект АВВА. Музиканти Маріуполя виступлять разом з симфонічним оркестром харківської філармонії. Диригент - Юрій Янко.

Програма фестивалю:

  • 27 вересня, 18:00, ДК «Український дім» - Авторський проект камерної філармонії та театру авторської п'єси «Концепція» - оперно-театральна вистава в сучасному форматі «Дон Жуан». За мотивами однойменної опери В.А. Моцарта. Спеціальний гість - переможець Токійського міжнародного конкурсу оперних співаків Аран Матсуда.
  • 30 вересня, 18:00, камерна філармонія - Концерт студентів Національної музичної академії ім. П.І. Чайковського, дует «Амплітуда» (м.Київ).
  • 1 жовтня 18:00, Театральна площа - Концерт симфонічного оркестру філармонії: вальси І.Штрауса і популярна класика. Спеціальні гості - квартет «Tenors Bel`canto» (м.Львів).
  • 3 жовтня, 15:00, камерна філармонія - Проект UKR Artists: «Saxsomania Latin Night Jazz» - київський квартет саксофоністів і видатних ждазменов України.
  • 3 жовтня, 18:00, Театральна площа - Симфо-Шоу Дніпровського театру опери і балету.
  • 4 жовтня, 18:00, Театральна площа - Гала-концерт.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.