Новини

Назад

ЮНІСЕФ допоможе розвинути підприємницькі навички маріупольської молоді

31 липня 2019, 11:52
1874
Суспільство, Освіта

У Маріуполі планують реалізувати проект «UPSHIFT Україна», спрямований на розвиток соціальних і професійних навичок у молоді. Це глобальна інноваційна програма ЮНІСЕФ, заснована на кращих практиках ведення приватного бізнесу. Вона реалізується в 22 країнах Дитячим фондом ООН.

З метою адаптації проекту в Маріуполі заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Олександр Кочурін провів робочу зустріч з програмним координатор UNICEF Ерве Морен і керівником програм розвитку і здоров'я молоді Представництва Дитячого фонду (ООН) Оленою Сакович.

В ході візиту сторони обговорили позитивні аспекти реалізації даної ініціативи в регіоні. Ерве Морен докладно розповів про етапи і умови програми.

«Проект покликаний поліпшити перспективи працевлаштування молоді та спрямований на розвиток у підлітків підприємницьких навичок. Особлива увага приділяється соціально незахищеним верствам населення. Програма UPSHIFT поєднує тренінги з соціальних інновацій, наставництво і фінансову підтримку», - розповів Ерве Морен.

Взяти участь у проекті зможуть бажаючі від 14 років до 21 року. Учасники, під керівництвом ментора, працюватимуть над власними ініціативами, спрямованими на ідентифікацію та вирішення соціальних проблем регіону. Половина відібраних команд отримає грант на суму приблизно 60 000 грн.

Олександр Кочурін подякував гостям за корисну освітню ініціативу.

«Ми всіляко підтримуємо програми, спрямовані на розвиток молоді. Маріуполь - завжди №1 в реалізації подібних ініціатив. Уже беремо участь у проекті від USAID з просування університетських стартапів. «UPSHIFT Україна» стане гарною підмогою в підготовці професійно орієнтованих фахівців. Допоможе розвинути професійну життєстійкість молодих маріупольців», - підсумував Олександр Кочурін.

Перша ініціатива з UPSHIFT почалася в Харкові. Запуск проекту в Маріуполі планується в жовтні.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.