Новини

Назад

Як розумно використовувати електрику взимку?

06 грудня 2018, 16:44
817
Суспільство

З настанням морозів багато жителів починають використовувати опалювальні електроприлади. Енергетики «ДТЕК Донецькі електромережі» розробили рекомендації для розумного і безпечного обігріву будинків та квартир.

Взимку споживання електроенергії зростає на 30-40 відсотків. Найбільш енерговитратні пристрої в будинку прилади обігріву: конвектори, радіатори, теплові гармати, масляні радіатори, тепловентилятори. Щоб економно використовувати електроенергію і уникнути аварій через перевантаження мережі, експерти «ДТЕК Донецькі електромережі» рекомендують:

• Користуватися тільки фабричними обігрівачами. Саморобні обігрівальні пристрої - небезпечні і можуть стати причиною пожежі;

• Не вмикати відразу кілька обігрівальних приладів. Обігрівають тільки те приміщення, в якому перебуваєте;

• Встановити в своєму будинку або квартирі енергоефективні пристрої: економні лампочки, розумні розетки.

• Встановити двозонний лічильник. Це дозволить споживати електроенергію в нічний час із 50% знижкою;

• Уникати пікових періодів навантажень. Зазвичай це ранкові з 8:00 до 11:00 та вечірні години з 19:00 до 22:00, це призводить до перевищення допустимої норми і аварійних відключень. По можливості, включайте прилади в інший час.

• Якщо у вас в будинку зникло світло або згоріла проводка - не намагайтеся займатися ремонтом самостійно. Зверніться до фахівців.

«Електропроводка в квартирах і будинках зазвичай розрахована на споживання 1,5-5 кВт. Якщо люди масово включають побутові і опалювальні електроприлади одночасно, то навантаження в мережі зростає в рази, особливо в пікові години. Тому трапляються аварії», - зазначив заступник генерального директора «ДТЕК Донецькі електромережі» Дмитро Шпуталов.

Відзначимо, що якщо електрику пропало в окремих квартирах, необхідно звернутися до управління будинку. Якщо ж світла немає у всьому будинку, то обов'язково треба повідомляти в «ДТЕК Донецькі електромережі», щоб ремонтна служба оперативно приступила до усунення неполадок.

Нагадаємо, що під час підготовки до опалювального сезону, для поліпшення надійності і підвищення якості електропостачання регіону співробітники ДТЕК виконали вже більше 10 тис ремонтів на об'єктах повітряних, кабельних ліній, трансформаторних і розподільних підстанцій, відновили понад 200 км електромереж.