Новини

Назад

Ізабель Дюмон вислухала проблеми переселенців

11 липня 2018, 16:00
2069
Суспільство

У ході робочого візиту французька делегація на чолі з Надзвичайним і Повноважним послом Франції в Україні Ізабель Дюмон відвідала Центр підтримки сім'ї в Центральному районі. Вони вислухали проблеми переселенців і відповіли на питання, що їх цікавлять.

Центр підтримки сім'ї працює з 2014 року. Ті, хто постраждав від збройного конфлікту, можуть тут отримати психосоціальну підтримку, гуманітарну допомогу, а також юридичний супровід. Працюють столярна і гончарна майстерні, кімната арт-терапії, дитяча кімната та батьківський клуб. Для дітей проводять курси англійської мови, заняття з художньої майстерності, фізичної підготовки та спорту, фото і відео майстерності.

Заступник міського голови Ксенія Сухова підкреслила, що Маріуполь розділив проблеми переселенців і знайшов шляхи їх вирішення. За свою чуйність отримав звання «Місто солідарності».

«У Маріуполі відкрито перше в Україні соціальний гуртожиток для переселенців, закуповуються квартири для кваліфікованих фахівців. У місті реконструюють будівлі під соціальне житло. Головне - є підтримка держави і міжнародних партнерів», - розповіла заступник міського голови.

Під час проведення зустрічі жителі відзначили, що місто надає їм всебічну підтримку. Переселенці можуть отримати тимчасове житло, реалізовувати себе і є широкі можливості для розвитку їхніх дітей.

«Ми проводимо колосальну роботу в даному напрямку. Я розумію наскільки важко покинути свій будинок, тому хочу вислухати ваші проблеми і побажання», - зазначила Ізабель Дюмон.