Новини

Назад

IT-Маріуполь: у місті планують створити власну "Кремнієву долину"

25 червня 2020, 12:00
666
Сесії міської ради

Минулого року у Маріуполі відкрили перший на Сході України Центр розвитку стартапів 1991. Урочиста подія відбулася в рамках першого інвестиційного форуму RE: think. Invest in Ukraine, який проходив у нашому місті. За вісім місяців роботи майже 11 тисяч людей відвідали безкоштовні освітні заходи, що проводилися на базі центру.

Відомі та досвідчені фахівці представляли різноманітні галузі. Вони читали лекції та проводили майстер-класи на теми розвитку ІТ, власної справи, дизайну, тощо.  Загалом вже було організовано більш ніж дві тисячі освітніх заходів.

 «Центр розвитку стартапів – це сучасний простір, створений для навчання у сфері ІТ. Тут зі старту почали реалізовувати цікаві проєкти, далі вони будуть тільки розвиватися, надихаючи та допомагаючи молоді досягати високих цілей», - зазначив секретар міської ради Степан Махсма.

«Понад 20 тисяч глядачів зі всієї України подивилися онлайн-контент, який надає «1991 Маріуполь». Це говорить про те, що проєкти створені маріупольцями цікаві за межами нашого міста. Тож зараз в нас є амбітна ціль – за п’ять років створити власну «Приазовську долину» - аналог відомої «Кремнієвої долини». Вже зараз разом з молоддю ми розробляємо ІТ стартапи, які допоможуть сформувати нову креативну економіку в місті», - розповіла проєктна директорка Центру розвитку стартапів «1991 Маріуполь» Єва Бельченко.

Читайте також наші новини в Facebook та Telegram.