Новини

Назад

Інформація щодо захворюваності на кір

05 лютого 2019, 13:34
512
Медицина

За інформацією департаменту охорони здоров'я, з початку поточного року з первинним діагнозом кір зареєстровано 167 випадків захворювань. У дорослих - 84 випадки, у дітей - 83 випадки. Найбільша кількість випадків реєструється в Центральному та Кальміуському районах міста. Тільки за перші три дні лютого з підозрою на кір звернулося 20 маріупольців (в тому числі 7 дітей), з них госпіталізовано в інфекційні стаціонари - 15 осіб (6 дітей і 9 дорослих), знаходяться на амбулаторному лікуванні - 5 осіб (в тому числі 1 дитина).

 Станом на 4 лютого на стаціонарному лікуванні знаходиться: в інфекційному відділенні міської лікарні №4 - 16 дітей хворих на кір, з них 2 дітей до року; в інфекційному відділенні лікарні швидкої допомоги - 20 дорослих. Всього з початку року в стаціонарах проліковано 76 дітей (в тому числі 13 дітей до року) і 63 дорослих. Важких хворих немає.

За даними проведеного аналізу захворюваності звертає увагу той факт, що серед хворих дорослих і дітей близько 70% становить працює й організоване населення, 83,8% населення або не щеплено або дані про проведені щеплення відсутні.

З метою локалізації вогнищ інфекції та зниження рівня захворюваності на кір департаментом охорони здоров'я спільно з Маріупольською міською філією ДУ «Донецький обласний лабораторний центр МОЗ України» розроблено план заходів, де основне місце займає проведення вакцинації населення. Центрами первинної медико-санітарної допомоги активно проводиться робота зі щеплення серед дитячого населення, груп медичного та соціального ризику (медпрацівники, педагоги, військовослужбовці) та осіб, які контактували з хворим на кір.

З початку реєстрації випадків кору минулого року, лікувальними установами міста отримано 13 тисяч доз вакцини «Пріорікс». У 2018 році щеплено проти кору - 11472 людини. За січень 2019 року щеплено 1309 осіб. На сьогодні в ЛПУ міста є в наявності 1670 доз вакцини «Пріорікс», які закуплено за кошти державного бюджету та призначено для проведення щеплень відповідно до Національного календаря та для осіб груп ризику з вогнищ інфекції.

Також маріупольці мають можливість зробити щеплення проти кору за особисті кошти в приватних медичних центрах або, придбавши вакцину в міській комунальній аптеці, зробити щеплення в центрі первинної медико-санітарної допомоги, де пацієнт уклав декларацію.