Новини

Назад

Інформація про стан захворюваності на інфекційні хвороби у Маріуполі

10 вересня 2018, 10:31
1426
Медицина

Маріупольська міська філія ДУ «Донецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» інформує про стан інфекційної захворюваності в м. Маріуполі за період з 31.08 по 06.09.2018 року (36 тиждень).

Епідемічна ситуація з гострих кишкових інфекцій на минулому тижні залишається стабільною. Всього зареєстровано 56 випадків захворювань проти 78 на попередньому тижні. Даний рівень захворюваності нижче середньобагаторічного показника на 16,9%, але вище рівня захворюваності за аналогічний період 2017 року на 15,9%.

Не реєструється групова та спалахова захворюваність, не виявлено випадків дизентерії.

З числа захворілих 62,9% (35 випадків) - це діти, більшість з них у віці від 1 до 14 років. Стан пацієнтів задовільний, випадків важких захворювань не зареєстровано.

За результатами опитування хворих, основний шлях передачі інфекції - харчовий (80,3%), основними передбачуваними факторами передачі інфекції у хворих послужила і домашня кулінарія з порушенням технології приготування, умов і термінів її зберігання, яйце сире або без достатньої термічної обробки.

Контактно-побутовий шлях передачі інфекції, при недотриманні елементарних правил особистої гігієни, відзначається у 11 хворих.

Продовжує реєструватися захворюваність на кір. Всього за тиждень госпіталізовано до інфекційних відділень міста 6 дітей, з яких 5 дітей з однієї сім'ї, діти не щеплені з релігійних мотивів. В одному випадку захворіла дитина прищепленої. Діагноз у всіх хворих лабораторно підтверджено вірусологічної лабораторії Маріупольської міської філії ГУ «Донецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України». Діти відчувають себе задовільно, продовжують лікування в стаціонарі.

За тиждень зареєстровано 9 випадків туберкульозу органів дихання, всі хворі дорослі, серед декретованих контингентів випадків захворювання немає.

За медичною допомогою в ЛПЗ міста звернулося людей, укушених собаками, з них 3 дітей. Призначено курс антирабічної вакцинації 3 особам.