Новини

Назад

Інформація про результати моніторингових досліджень морської води

13 липня 2018, 12:10
1057
Екологія

Маріупольська міська філія ДУ «Донецький ОЛЦ МОЗ України» (ЛЦ) інформує про результати мікробіологічних досліджень проб морської води. Відбір води проводився 09.07.2018 у зоні міських пляжів Маріуполя.

Відбір проводився традиційно в п'яти створах: пляж Лівобережного району (створи №110, орієнтир вул. Маяковського, 38, №111, район водної станції ТОВ «Комплект»), пляж Приморського району (створи №112, орієнтир готель «Турист», №113, район СРЗ) і на пляжі с. Піщане (створ №114, орієнтир кафе «Бригантина»).

Дослідження говорять про наступні результати. Зареєстровані відхилення за мікробіологічними показниками, а саме за кількістю лактозопозитивних кишкових паличок (ЛКП) тільки в створі №112 (орієнтир готель «Турист») - 70 000 при нормативній величині до 5 000 на 1 дм куб. В інших створах відхилення по ЛКП не зареєстровані.

У всіх пробах патогенна мікрофлора, коліфаги, вібріони холери не встановлені.

Згідно аналізу інфекційної захворюваності, на 28-му тижні року було зареєстровано 81 випадок захворювань на гострі кишкові інфекції (ГКІ), рівень захворюваності практично на рівні минулого тижня. Серед захворілих, купання в морі відзначали 28 осіб (34%), в т. ч. у районі готелю «Турист» - 9 осіб.

Фахівці лабораторного центру, з урахуванням продовження дії факторів, що сприяють поширенню гострих кишкових інфекцій, настійно рекомендують жителям і гостям міста:

  • при купанні не ковтати морську воду, особливо у місцях з нестабільними мікробіологічними показниками;
  • дотримуватися елементарних правил особистої гігієни;
  • не брати на пляж швидкопсувні продукти харчування;
  • не купувати продукти з «рук» у випадкових продавців;
  • вживати питну воду тільки з перевірених джерел або бутильовану.