Новини

Назад

Інформація про дослідження морської води

19 липня 2019, 11:56
788
Екологія

Лабораторією особливо небезпечних інфекцій Маріупольської міської філії ДУ «Донецький обласний лабораторний центр МОЗ України» 15 липня проведено відбір та дослідження морської води. Холерний вібріон та патогенна флора не виявлені. Показники вірусного забруднення морської води не встановлені.

Відносно минулого тижня, стан морської води  покращився. В двох пробах морської води індекс ЛКП (лактозопозитивні кишкові палички) перевищує нормативний показник.

Найбільше забруднення виявлено в контрольній точці відбору на пляжах Приморського району біля судноремонтного заводу (створ №113) та біля кафе «RAFALE» (створ №114). Показник індексу ЛКП в цих точках відбору становив 24000 та 6200 на 1 дм куб відповідно, при нормі не більше 5000  на 1 дм куб. На Лівобережних  пляжах в районі вулиці Виноградної, 140 (створ № 110), в районі водної станції «Наш куточок» (створ №111)  та, як не дивно, на пляжі Приморського району біля готелю «Турист» (створ №112) показник індексу ЛКП відповідав  нормативу.

З метою профілактики  виникнення та поширення гострих кишкових інфекцій фахівці лабораторного центру  радять  маріупольцям та гостям нашого міста:

-  обмежити купання на ділянках пляжу з нестабільними бактеріологічними показниками;

-  при купанні не ковтати морську воду;

-  дотримуватися правил особистої гігієни;

-  не купувати харчові продукти у випадкових людей, які торгують  на пляжах та в

   місцях, не призначених для торгівлі;

-  не вживати питну воду із сумнівних джерел;

-  якісно мити чистою водою овочі та фрукти перед споживанням;

-  не брати на відпочинок та не споживати харчові продукти, які швидко псуються.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.