Новини

Назад

Інформація про дослідження морської води

24 червня 2019, 13:18
689
Екологія

Маріупольська міська філіїя ДУ «Донецький обласний лабораторний центр МОЗ України» інформує  про результати моніторингових  досліджень  проб морської води  за мікробіологічними  показниками, відібраних 18 червня в межах  міських  пляжів. Збудники інфекційних захворювань та холерний вібріон не виявлені.Показники вірусного забруднення морської води не встановлені.

Відносно минулого тижня, стан морської води, нажаль, погіршився. У всіх пробах морської води індекс ЛКП (лактозопозитивні кишкові палички) перевищує нормативний показник.

Найбільше забруднення виявлено в контрольній точці відбору на пляжі Приморського району біля судноремонтного заводу(створ №113). Показник індексу ЛКП в цій точці відбору становить 700000 на 1 дм куб, при нормі не більше 5000  на 1 дм куб. На Лівобережному пляжі в районі вулиці Виноградної, 140 (створ № 110)  індекс ЛКП становить 130000 на 1 дм куб. В контрольних точках відбору на пляжах Приморського району біля готелю «Турист»(створ №112) та біля кафе «RAFALE» (створ №114) індекс ЛКП становив 70000 на 1 дм куб. На Лівобережному пляжі в районі водної станції «Наш куточок»(створ №111) показник індексу  ЛКП становив 24000.

З метою профілактики  виникнення та поширення гострих кишкових інфекцій фахівці лабораторного центру  радять  маріупольцям та гостям нашого міста:

  • обмежити купання на ділянках пляжу з нестабільними бактеріологічними показниками
  • при купанні не ковтати морську воду
  • дотримуватися правил особистої гігієни
  • не купувати харчові продукти у випадкових людей, які торгують  на пляжах та в місцях, не призначених для торгівлі
  • не вживати питну воду із сумнівних джерел
  • якісно мити чистою водою овочі та фрукти перед споживанням
  • не брати на відпочинок та не споживати харчові продукти, які швидко псуються

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.