Новини

Назад

Інформація для платників єдиного внеску, які змінили місцезнаходження

14 серпня 2019, 15:02
667
Суспільство

Після надходження з Єдиного державного реєстру відомостей про зміну місцезнаходження (місця проживання) платника, пов’язану зі зміною адміністративно-територіальної одиниці або заяви за формою № 1-ЄСВ  (№ 12-ЄСВ) з приміткою «Зміни» податковими органами вноситься запис про переведення на облік такого платника до контролюючого органу, що відповідає новому місцезнаходженню (місцю проживання).

Якщо до дати спливу одного місяця після отримання документів про зміну місцезнаходження (місця проживання) платника податків контролюючий орган за новим місцезнаходженням (місцем проживання) не здійснив податковому органі за новим місцем реєстрація взяття такого платника на облік (основне місце обліку),  то вона здійснюється автоматично у день спливу такого строку.  Дані про взяття платника на облік у контролюючому органі за новим місцезнаходженням (місцем проживання) передаються до державного реєстратора та оприлюднюються на офіційному веб-порталі ДФС України та ДП «Інформаційно-ресурсний  центр». 

У день взяття на облік платника єдиного внеску за новим місцезнаходженням (місцем проживання) відбувається автоматична передача інтегрованої картки платника єдиного внеску. Таким чином, про стан розрахунків з бюджетом, платник податків дізнається в податковому органі за новим місцем реєстрації.