Новини

Назад

Громадський бюджет: у дворах ОСББ встановлять 819 контейнерів для роздільного збору сміття

07 травня 2020, 16:10
431
Громадський бюджет

Проєкт «Забиваємо баки» минулого року виграв у конкурсі програми Громадський бюджет. Його реалізація вже розпочалася. Сьогодні на комунальне підприємство «Комунальник» надійшли контейнери для роздільного збору твердих побутових відходів. Всього їх 819. Далі їх розподілять між домами близько 60 ОСББ – учасниками поєкту.

Проєкт ініційований ГО «ЕКО ГУРТ» та Зеленою радою при виконавчому комітеті Маріупольської міської ради. Його бюджет складає 500 тисяч гривень.

«Наша ціль - впровадження роздільного збору ТПВ жильцями багатоквартирних будинків, шляхом встановлення баків під вторсировину. Також реалізація проєкту допоможе зменшити навантаження на полігон ТПВ», зазначила голова Зеленої ради Валентина Абалмасова.

Отримані кошти від продажу вторсировини будуть витрачатися ОСББ на благоустрій. Попередньо були проведені інформаційно-роз'яснювальні зустрічі з роздільного збору ТПВ. Для зручності сортування баки різних кольорів, на кожному є маркування. Також у кожному під’їзді, поряд з ними повісять плакати з правилами сортування.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.