Новини

Назад

Громада Маріуполя обговорила проєкт відчуження приватних об’єктів для суспільних потреб

23 вересня 2021, 20:00
479
Суспільство

Департамент по роботі з активами міської ради провів громадське обговорення проєкту рішення «Про затвердження Положення про Порядок відчуження земельних ділянок, інших об'єктів нерухомого майна, що на них розміщені, які перебувають у приватній власності, для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності на території Маріупольської міської територіальної громади». 

На обговоренні були присутні заступник міського голови Михайло Івченко, депутати міської ради, голови ОСББ та представники громадськості. Особливу увагу було звернуто на те, що перш за все проєкт направлений на роботу із будівлями, що знаходяться в аварійному або занедбаному стані та псують зовнішній вигляд міста.

Відповідно до прийнятого рішення Маріупольської міської ради, проєкт визначає правові наслідки для осіб, яким належить на праві приватної власності об'єкт нерухомого майна, що розташований на земельній ділянці комунальної власності, яка визнана такою, що необхідна для використання для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності. Проєкт конкретизує процедуру та порядок викупу таких об'єктів.