Новини

Назад

ДТЕК Донецькі Електромережі безкоштовно встановить клієнтам понад тисячу розумних лічильників

02 вересня 2020, 15:11
564
Суспільство, Житлово-комунальне господарство

До кінця 2020 року фахівці ДТЕК Донецькі Електромережі безкоштовно замінять електролічильники 1065 клієнтам. Перші 200 маріупольських сімей замість старих приладів обліку вже користуються новими і сучасними, які допомагають економити. Енергетики закликають маріупольців допускати співробітників енергокомпанії в приміщення для виконання монтажних робіт. І розповідають, як переконатися, що до них в будинок прийшов саме працівник ДТЕК. Про це повідомляють у прес-службі компанії.

«ДТЕК розуміє потреби своїх клієнтів. Тому ми системно модернізуємо електричні мережі, створюємо сучасний сервіс. Розумні лічильники допоможуть нашим клієнтам щомісяця економити при оплаті за електроенергію. Всього в області вже працює понад 45 тисяч таких приладів. До кінця року ця кількість зросте ще на одну тисячу», - зазначив генеральний директор ДТЕК Донецькі Електромережі Олексій Дегтярьов.

Нові лічильники встановлюються в будинках, включених до інвестиційної програми. Вона формується на початку року і затверджується національним регулятором - НКРЕКУ. Для виконання монтажних робіт клієнтам необхідно допустити фахівців ДТЕК Донецькі Електромережі до приміщення (якщо лічильник знаходиться у квартирі).

Перед тим, як проводити заміну, фахівці заздалегідь інформують про це жителів. Розміщують в будинках оголошення, де вказують дату виконання робіт і контактний телефон відповідальної особи компанії. Роботи виконують співробітники ДТЕК Донецькі Електромережі, одягнені у фірмовий спецодяг сіро-жовтого кольору з назвою компанії. На вимогу клієнта електромонтери повинні пред'явити відповідні посвідчення.

У 2020 р. нові електролічильники встановлять жителям пр. Будівельників, б. 138, 140, 142, 144, 146, бул. Шевченко, б. 238. Всі плановані до безкоштовного встановлення електричні лічильники дозволять, за бажанням клієнтів, користуватися перевагами нічного (вдвічі більше дешевого) тарифу.

В Україні для побутових клієнтів передбачена можливість користуватися двозонним тарифом при оплаті за світло. Згідно з його умовами, вартість кіловат днем ​​(з 7:00 до 23:00) становить: до 100 кВт * год - 0,9 грн за кіловат-годину, вище 100 кВт * год - 1,68 грн за кіловат-годину. А вночі (з 23:00 до 7:00) тариф удвічі нижче: до 100 кВт * год - 0,45 грн, а понад 100 кВт * год - 0,84 грн.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.