Новини

Назад

Доступна медицина: маріупольські лікарі проводять онлайн-консультації з пацієнтами

25 травня 2020, 15:48
911
Суспільство, Медицина

У центрах первинної медико-санітарної допомоги працює нова послуга - онлайн-консультування. Тепер пацієнти можуть потрапити на прийом не виходячи з дому. Це робить медицину ближчою та доступнішою для жителів міста.

«Ідея виникла після проведення анкетування задоволеності пацієнтів медичними послугами. Воно показало, що люди зацікавлені в нових сервісах, тому ми вирішили впровадити онлайн консультування», - розповів директор ЦПМСД №2 Євген Матвєєв.

У Центрі первинної медико-санітарної допомоги №2 нова послуга діє вже два тижні. Лікарі відзначають позитивні моменти, як для пацієнтів, так і для медичних робітників.

«В карантинних умовах така ініціатива особливо актуальна. Консультація на відстані дозволяє дотримуватися профілактичних норм, як хворому, так і лікаря. Так, жителям не потрібно залишати свій будинок, а лікар не стикається з потенційно зараженим пацієнтом», - пояснив завідувач амбулаторії №1 ЦПМСД №2 Олександр Сотніков.

Лікар додав, що в разі потреби очного огляду, спеціальна медбригада виїжджає до пацієнта додому.  

Онлайн-консультація проходить за допомогою медичної інформаційної системи Dr.Eleks. Для того, щоб пацієнт зміг записатися на прийом до лікаря, йому необхідно звернутися до реєстратури, отримати логін і пароль. Зайти в «Особистий кабінет» на сайті medsystem.mariupolrada.gov.ua і записатися на онлайн-консультацію з доктором.

Читайте также наши новости в Facebook и Telegram.