Новини

Назад

До відома батьків (законних представників) дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу

24 квітня 2019, 16:00
2012
Соціальне забезпечення

27 березня 2019 прийнято постанову Кабінету Міністрів України № 309 «Про затвердження Порядку використання у 2019 році коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу» (далі – Порядок), яким запроваджується новий механізм забезпечення заходами з реабілітації дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу (далі - ДЦП) за принципом «гроші ходять за людиною».

Порядком визначається механізм використання у 2019 році коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою «Реабілітація дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу», спрямування бюджетних коштів на відшкодування вартості реабілітаційних заходів для дітей з інвалідністю внаслідок ДЦП закладам охорони здоров’я будь-якої форми власності та організаційно-правової форми або їх відокремленим підрозділам, що забезпечують медичне обслуговування населення на основі відповідної ліцензії та професійної діяльності медичних (фармацевтичних) працівників, а також реабілітаційним установам, підприємствам, закладам, у тому числі їх відділенням, структурним підрозділам незалежно від форми власності, які мають ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики.

Перелік реабілітаційних установ, закладів охорони здоров’я, які здійснюють реабілітаційні заходи для дітей з інвалідністю внаслідок ДЦП можна отримати на веб-сайті Мінсоцполітики (www.msp.gov.ua) у розділі «Інвалідність» ‒ «Реабілітація дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу».

Для забезпечення дитини реабілітаційними заходами один із батьків дитини чи її законний представник подає до місцевого органу заяву про направлення дитини до реабілітаційної установи у довільній формі (далі - заява) із зазначенням інформації про вибрану реабілітаційну установу разом з копіями:

  • паспорта громадянина України та/або свідоцтва про народження, та/або іншого документа, що посвідчує особу дитини;
  • індивідуальної програми реабілітації, що видана лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу;
  • виписки з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого (форма № 027/о).

Прийом документів на отримання реабілітаційних послуг здійснюється спеціалістами територіальних відділів по роботі з громадянами:

  • Центрального та Приморського районів за адресою: пр. Металургів, буд. 35, тел. для довідок 0965626150, 0677417316, 53-04-59;
  • Лівобережного району за адресою: пр. Перемоги, буд. 16, тел. для довідок 0984188001, 22-31-65;
  • Кальміуського району адресою: вул. Чукаріна, буд. 17, тел. для довідок 00686687608, 47-60-06