Новини

Назад

До уваги учасників антитерористичної операції та постраждалих учасників Революції Гідності

20 листопада 2019, 15:02
344
Суспільство, Соціальне забезпечення

Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 21.06.2017 №432 затверджений Порядок організації соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції та постраждалих учасників Революції Гідності.

Дія цього Порядку поширюється на учасників антитерористичної операції та постраждалих учасників Революції Гідності (далі-особи) з числа осіб, яким встановлено один із таких статусів:

  • учасника бойових дій;
  • особи з інвалідністю внаслідок війни;
  • постраждалого учасника Революції Гідності.

Професійна адаптація осіб за робітничими професіями здійснюється шляхом професійної орієнтації, первинної професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації з урахуванням їх навичок, умінь та побажань.

Особа для отримання послуг з професійної адаптації письмово звертається до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання (перебування) із заявою за формою.

До заяви додаються:

  • копія індивідуальної програми реабілітації (для інвалідів війни);
  • копія посвідчення учасника бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни, або учасника війни, або постраждалого учасника Революції Гідності;
  • для учасника антитерористичної операції-копія документа, що підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення з перебуванням безпосередньо в районах проведення антитерористичної операції у період її проведення.

Більш детальнішу інформацію можливо отримати в районних територіальних відділах по роботі з громадянами департаменту соціального захисту населення міської ради:

Лівобережного району: вул. Українського козацтва, 51, моб. тел. 0984188001;

Кальміуського району: вул. Чукаріна, 17, моб. тел. 0686687608;

Центрального та Приморського районів — пр. Металургів, 35, моб.тел. 0677417316.