Новини

Назад

До початку матчу Прем'єр-ліги України в Маріуполі оновили стадіон імені В. Бойко

31 липня 2019, 13:00
1915
Спорт

3 серпня в 17:00 на стадіоні ім. В.Бойко відбудеться перший домашній матч Прем'єр-ліги футбольного клубу «Маріуполь». Зараз на місці ведуться останні приготування до гри. У поточному році оновлені вхідні групи, підтрибунні приміщення, обладнані місця для запасних гравців. Футбольне поле вже готове, залишилося нанести розмітку.

«У травні 2019 року стадіон перейшов у комунальну власність. Надалі планується провести його масштабну реконструкцію. Але вже зараз він готовий прийняти учасників Чемпіонату України з футболу. Коли, буде розроблена проектно-кошторисна документація. В першу чергу, плануємо замінити футбольне поле, яке експлуатується вже понад 20 років», - зазначив перший заступник міського голови Михайло Когут.

Щороку стадіон проходить кваліфікацію. На сьогоднішній день дотримані всі правила, але для участі в Єврокубку необхідно відповідати додатковим критеріям.

«Другий рік поспіль наша команда змушена проводити домашні матчі Єврокубка в інших містах. Щоб даний стадіон зміг приймати міжнародні матчі, необхідно замінити газон і встановити систему автоматичного поливу. На сьогодні у ФК «Маріуполь» немає коштів для цього. Але ми розуміємо, що на ігри приходить близько 10 тисяч глядачів. Тому місто взяло стадіон на баланс. Протягом п'яти років планується зробити його сучасним, таким, що відповідає всім європейським стандартам», - розповів Олексій Казанцев.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.