Новини

Назад

До Маріуполя завітали 350 фіналістів «Червоної рути» (ДОПОВНЕНО)

06 вересня 2017, 15:34
422
Суспільство, Культура

Вже сьогодні у Маріуполі стартував фінал всеукраїнського фестивалю «Червона Рута-2017», який проходить в нашому місті вже вдруге. У конкурсі братимуть участь 350 музикантів зі всієї країни, серед них – п’ять маріупольських колективів.

«Червона рута» - найбільший фестиваль в Україні. У відбіркових конкурсах бере участь понад 5000 учасників з усіх областей України. Він сформував українську сучасну молодіжну масову музику. 90% зірок відкрито фестивалем «Червона рута».  

Протягом п’яти днів музиканти будуть виконувати свої номери у різних жанрах: автентичний фольклор, популярна, танцювальна, акустична, експериментальна музика. З 6 по 9 вересня на Театральній площі відбуватимуться концерти, а 10 вересня - гала-концерт переможців та виступ відомих українських виконавців. В рамках фестивалю проходитимуть мастер-класи, живе караоке та виставки.

Виконавчий директор фестивалю Мирослав Мельник зауважив, що ідею проведення фестивалю в місті підтримав міський голова Вадим Бойченко. Він виразив меру слова вдячності: «Подія має на увазі не тільки знайти нові таланти, створити культурний та інформаційний обмін, а також об’єднати усіх українців. Цього року місцем таких подій став Маріуполь».

Також він зауважив, що «Червона рута» у місті проходить вдруге, тому для них Маріуполь став рідним. Тут вони відчувають домашнє тепло, гостинність та відкритість.

Відзначимо, сьогодні, о 18.00 на Театральній площі відбудеться відкриття фестивалю.

Детальна інформація проведення заходу за посиланням: http://rutafest.mariupolrada.gov.ua/