Новини

Назад

До Маріуполя приїхали провідні фахівці художньої педагогіки

31 жовтня 2019, 16:00
840
Культура

Сьогодні в Маріуполі стартувала ІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні проблеми сучасної художньої педагогіки: традиції та інновації». Вона зібрала в школі мистецтв понад 400 викладачів художніх шкіл та вишів з різних регіонів України. Мета конференції - вдосконалення освітнього процесу з урахуванням сучасних технологій та розвиток креативного підходу у педагогів.

«Дуже знаково, що захід проходить в Маріуполі - в найбільшій школі мистецтв регіону. Зараз в ній, як і в усій Україні, відбувається перезавантаження художньої освіти. Ця конференція - один зі способів об'єднати творчих людей. Місце, де можна обмінятися планами, ідеями, які започаткують масштабні проекти», - зазначила директор департаменту культурно-громадського розвитку Діана Трима.

Директор Маріупольської школи мистецтв Олександра Хоруженко розповіла, що конференція проводиться в Маріуполі вже втретє. У ній беруть участь представники музичних шкіл і коледжів Донецької, Запорізької, Дніпропетровської та інших областей України.

Протягом трьох днів 15 провідних фахівців художньої педагогіки країни проведуть тематичні семінари, майстер-класи, презентації репертуарних збірок, методичних посібників. Маріупольці зможуть обмінятися досвідом із заслуженими працівниками культури, солістами опери та оркестрів.

Організатори конференції Європейська асоціація викладачів-струнників (Українське ланка) ГО «ESTA-Україна», департамент культурно-громадського розвитку міськради і Маріупольська школа мистецтв.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.