Новини

Назад

До Дня Франції маріупольські художники підготували виставку-імпресію

11 липня 2018, 19:34
1070
Суспільство, Культура

На честь Дня Франції у Маріуполі художники-імпресіоністи відкрили тематичну виставку. В Центрі сучасного мистецтва і культури ім. Куїнджі можна побачити 50 робіт 20 сучасних професійних авторів. Виставку вже відвідала почесна гостя Маріуполя - Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон.

Картини художників можна охарактеризувати, як «Імпресія (враження) про Францію». Роботи виконані в техніці: живопис, графіка, декоративне мистецтво. Ізабель Дюмон дуже високо оцінила майстерність маріупольських художників. Яскраві картини вразили її теплими почуттями до її батьківщини.

Особливе місце в експозиції займає медальєрне мистецтво Віктора Узбека, присвячене великим подіям і людям України. На згадку про наше місто він вручив Послу Франції медаль на честь 240-річчя від Дня заснування Маріуполя.

Познайомили гостю і з музеєм медальєрного мистецтва Юхима Харабета. Серед експонатів представлена робота «Любов через роки і відстані», створена за мотивами пісні Висоцького «Нуль сім». Робота була відзначена почесною нагородою - медаллю на конгресі Всесвітньої федерації медальєрного мистецтва в Парижі.