Новини

Назад

Диктант єдності: маріупольці стали учасниками національного флешмобу

08 листопада 2019, 14:10
556
Суспільство, Культура

Маріупольці разом з усією Україною написали Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Він проходить щорічно з 2000 року і присвячений Дню української мови та писемності. До написання диктанту приєдналися діячі культури, адміністрація установи, журналісти і активні мешканці.

За словами директора палацу культури Ігоря Павлюка, такі заходи об'єднують в любові до рідної країни і її традицій: «Ми щороку збираємо тут людей абсолютно різних професій. В символ того, що кожен українець цінує свою культуру, традиції своєї країни і любить Україну», - зазначив він.

Написання диктанту зайняло близько 20 хвилин. У цьому році його провели, враховуючи нові правила українського правопису. Текст диктанту в прямому ефірі Українського радіо прочитав відомий мовознавець, автор підручників і посібників з української мови та літератури Олександр Авраменко.

Протягом 15 хвилин після написання роботи учасники могли відправити свій диктант на експрес-перевірку. Текст приймався в форматі скана, фото і навіть скриншота на електронну адресу організаторів, офіційну сторінку Фейсбук і в Viber. Також традиційно його можна відправити на перевірку листом.

Перевірений варіант учасники повинні отримати на вказану адресу. Керівник творчої студії «Сучасна Україна» Марія Сладкова бере участь в написання диктанту 19 рік поспіль: «Для мене це стало приємною і радісною традицією. День української мови та писемності - велике свято. Завжди є привід освіжити свої знання і дізнаватися про нововведення в українській граматиці».

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.