Новини

Назад

Дешевше та доступніше: в Маріуполі з'явилася оновлена комунальна аптека

11 грудня 2019, 20:08
1312
Суспільство, Медицина

У Дитячій консультативно-діагностичної поліклініці МТМО Здоров'я дитини і жінки почав роботу оновлений комунальний аптечний пункт. Тут широкий асортимент товарів, але ціни на порядок нижче. Оцінив роботу установи міський голова Вадим Бойченко.

Мер зазначив, що комунальні аптеки вирішать три ключових завдання. У них працюватимуть виключно професійні фармацевти, які не дозволять займатися самолікуванням людям через прагнення продати препарат дорожче, як це буває в деяких комерційних аптеках. Самі препарати, які є в наявності, будуть відповідати всім критеріям якості. У той час як оптимальна вартість на лікарські засоби дозволить утримати ціни на даному ринку.

«Наше основне завдання - вирішити проблему доступності та якості медикаментів для маріупольців. Зараз склалася ситуація, коли ціна ліків істотно завищена. Завдяки комунальним аптекам вдасться стабілізувати цінову політику», - підкреслив Вадим Бойченко.

Заступник міського голови Ксенія Сухова додала, що в приватних аптечних пунктах, які знаходяться в лікувальних установах, націнка доходить до 100, а іноді і 200%. Тепер прийнято рішення у всіх реконструйованих медичних центрах відкривати комунальні аптеки.

До кінця поточного року планують відкрити три аптечні пункти. У наступному - ще чотири.