Новини

Назад

Депутатів, представників КСН і ОСББ Лівобережжя знайомили з нововведеннями у роботі комунальних підприємств (ФОТО)

01 листопада 2017, 14:45
1103

За ініціативою міського голови Вадима Бойченка провели стаді-тур комунальними підприємствами. Сьогодні гостями стали представники Лівобережного району. Мета таких екскурсій показати, куди вкладають міські та позабюджетні гроші, які місто направляє на розвиток комунальних підприємств. Першим за маршрутом було відвідування "Комунальника".

 "Сьогодні ми познайомимося з роботою наших комунальних підприємств, дізнаємося, які зміни сталися у них на краще за останній рік", - сказав голова Лівобережної райадміністрації, депутат міськради Віктор Очеретин.

Заступник директора Юрій Кафтанатій, розповів, як змінилося підприємство за останній рік. "Міська влада приділяє велику увагу матеріально - технічній базі, створює умови не лише для комфортної роботи, але й дбає про відпочинок співробітників", - зазначив він і провів гостей у приміщення, де облаштовано спортивний куточок. Тут в перерву або після роботи працівники можуть змагатися у настільний теніс або позайматися на шведській стінці.

Як підкреслив заступник директора, за рік істотно оновилася техніка підприємства. На засоби місцевого і обласного бюджетів були придбані нові сміттєвози, самоскиди, антивандальні сміттєві контейнери, а також кілька одиниць спецтехніки, яка не лише збирає сміття, але і проводить мийку контейнерів. Маріуполь одне з перших міст України з такою унікальною технікою.

Представники КСН і ОСББ цікавилися, коли в місті з'являться контейнери для роздільного збору сміття. "Міська влада працює над цим питанням, і я упевнений, що незабаром воно буде вирішено", - зауважив Кафтанатій.

Наступною зупинкою візиту став новий диспетчерський центр Маріупольського трамвайно - тролейбусного управління. Начальник ТТУ Віталій Донев розповів про його роботу, продемонструвавши, як ведеться спостереження за транспортом, що знаходиться на лінії. "Завдяки спеціальній програмі ми можемо в режимі реального часу відстежувати де знаходиться автобус, тролейбус або трамвай того або іншого маршруту, з якою швидкістю рухається транспорт, де утворилися пробки, або чи створилася аварійна ситуація", - запевнив Донев.

Також делегація відвідала депо №4 МТТУ, де їм показали, як проводиться ремонт рухомого складу, розповіли про плани міста з придбання нових одиниць комунального транспорту. Завершилася екскурсія відвідуванням підприємств "Міськводоканал" і "Зеленбуд".

"Сьогоднішня поїздка дала можливість ближче познайомитися з роботою комунальних підприємств, дізнатися, які умови для працівників тут створені. Упевнений, що ця екскурсія буде дуже корисна для представників КСН і ОСББ, оскільки вони безпосередньо працюють з жителями і зможуть донести інформацію, побачену тут", - говорить депутат Маріупольської міськради Богдан Дужик.

Враженнями від стаді - туру поділилася і голова КСН "Центральний" Лариса Шаруда. "Сьогодні ми побачили, яка сучасна техніка працює на комунальних підприємствах, і зрозуміли, що Європа дійшла і до них. У нас немає сумнівів, що міська влада працює в правильному напрямі. І про це ми обов'язково розповідатимемо своїм мешканцям", - підкреслила вона.

Такі екскурсії заплановані для депутатів, КСН і ОСББ усіх районів міста.