Новини

Назад

Депутати підтримують екологічні ініціативи учнів 40-ї школи (ФОТОРЕПОРТАЖ)

16 квітня 2019, 10:58
711
Діяльність депутатського корпусу

Команда учнів 6-11 класів стала учасником Всеукраїнського екологічного конкурсу "Відкривай Україну", мета якого озеленення та рішення екологічних проблем.

Депутат, директор 40-ї школи Богдан Дужик розповів, що ідея участі у цьому проекті належить дітям. "Вони самі вийшли на сайт організаторів, подали заявку та отримали завдання. Педагогічний колектив школи надав свою підтримку у цих починах", - говорить Дужик.

Проект реалізовується у декілька етапів. Один з них спрямований на залучення місцевої влади до вирішення питань екології. Діти розпочали реалізацію проекту зі свого шкільного двору. Тут проведено роботи з озеленення, встановлено контейнер для збору пластикових відходів. У планах: висадка хвойних зелених насаджень. Як зазначив учасник команди Станіслав Сидельников, це перші кроки, попереду ще чимало ідей, які юні екологи готові реалізувати у місті.

Ідеї учнів підтримав й депутат, голова Лівобережної райадміністрації Віктор Очеретин. "Прекрасно, коли молодь, котра мешкає у металургійному місті, не лише цікавиться екологічними проблемами, але й прагне їх вирішувати", - вважає депутат.

До речі, за результатами реалізації перших кроків проекту школярі увійшли до топ-100 команд України, що беруть участь в екологічному конкурсі "Відкривай Україну". Призовий фонд конкурсу передбачає у фіналі поїздку команди-переможців до Польщі.