Новини

Назад

Депутати міста долучилися до розвезення харчових наборів людям похилого віку (ФОТОРЕПОРТАЖ)

01 квітня 2020, 15:35
705
Діяльність депутатського корпусу

Чимало містян чекають на допомогу від міської влади. За ініціативи мера міста Вадима Бойченка придбано харчові набори для мешканців старше 75 років. Таких людей в місті – тисячі. Аби кожен отримав харчі якнайшвидше, треба плідно працювати. Щоб допомогти соціальним працівникам доправити набори за адресами, представники депутатського корпусу та секретар ради Степан Махсма долучилися до робочого процесу.

Підтримав бесіду, відповів на питання, привіз харчовий набір та попросив не полишати домівки без нагальної потреби сьогодні секретар ради Степан Махсма мешканцям вулиці Георгіївської. «Важливо розуміти, що ця категорія людей дужа вразлива та довірлива. При кожній зустрічі ми роз’яснюємо громадянам, що це допомога від міського голови, що ні в якому разі за набори не треба сплачувати. Таким чином, ми попереджуємо випадки шахрайства, які можливі в цій ситуації. Хочу наголосити, що з понеділка, як тільки почали розвозити набори, депутати долучилися до процесу за власним бажанням, надали свій транспорт та допомагають соціальним працівникам, аби швидше наші мешканці похилого віку отримали допомогу, та менше пересувалися вулицею, почувалися захищеними», - підкреслив Степан Махсма.

По різних районах міста на власних автівках розвозять набори депутати. Три дні поспіль бере участь у цій роботі депутатка Ірина Дудіна. Вона працює разом з депутатом Михайлом Орліченком. На борті їх автівки два соціальних працівника. «На мій погляд, це більше, ніж допомога харчами, це важлива емоційна підтримка. Майже кожна людина похилого віку зустрічає нас зі сльозами на очах, з подякою за піклування», - зазначила депутатка.

По більш віддалених територіях їздять з наборами депутатка Тетяна Книш та Олександр Царьок. Лівобережжям курсують депутат Андрій Федай та депутатка Ольга Пікула.  Частину Приморського району взяли на себе депутати Володимир Яковенко та Оксана Гринько. «Ми відразу отримуємо зворотній зв'язок: люди дуже вдячні за харчові набори. Та ще важливо, що вони менше будуть виходити та будуть більше почуватися у безпеці. Ще хочу зазначити, що мене дуже надихають соцпрацівники. Це незвичайні люди, які втілили неабияку людяність та позитивне ставлення до мешканців поважного віку», - підкреслила Оксана Гринько.

Кожного дня ще більше депутатів приєднуються до цієї роботи за власним бажанням.