Новини

Назад

Депутати Маріуполя про День Незалежності України

24 серпня 2017, 12:45
974
Суспільство, Діяльність депутатського корпусу

Сьогодні в Україні відзначається одне з головних державних свят - День Незалежності. На площі біля  пам’ятника Тарасу Шевченко сьогодні зібрались сотні людей. Депутати міськради розповіли, що вкладають в це поняття і якою хочуть бачити свою батьківщину.

Для депутата Ніни Воробей День Незалежності - важлива дата. "У моєму розумінні незалежність - це мирна держава, яка має свої кордони й армію, готову завжди захистити. Приємно, що сьогодні слова "гімн" і "Україна" - це вже не загальні фрази, а слова, наповнені сенсом та ідеєю про незалежну країну. Для мене поняття "незалежність" рівносильно поняттям "рівність", "свобода", "відкритість", "довіра". Тільки через довірливі стосунки в сім'ї, в трудовому колективі, зростає довіра до влади. А звідси будується успішна, сильна і незалежна держава", - вважає вона.

Її колега Вікторія Бахалова запевняє, що з 1991 року наша країна жила, не розуміючи, що вона є незалежною державою. "Я думаю, що в першу чергу, бути незалежним - це мати власну думку", - зауважила депутат.

А ось депутат Ніна Павлюк упевнена, що успіх будь-якої держави складає його розвинена економіка і турбота про життя і здоров'я своїх громадян. "Незалежність - це коли народ сам хазяїн у своїй країні. Ми повинні піднімати економіку і самостійно вирішувати свої проблеми. Повинні зробити так, щоб молодь хотіла залишитися і працювати в Україні, а не шукати заробітки за кордоном. Українці - працелюбний народ, у якого є своя історія, традиції, свій побут. У цьому плані є хороший приклад - селище Сартана, де з покоління в покоління передаються грецькі звичаї, шанують традиції, і розвивають культурні зв'язки між двома країнами", - розмірковує Ніна Іванівна. 

Депутат Владислав Мирошниченко упевнений, що для молодої держави Україна День незалежності - велике свято. "Усі ми чекаємо миру і стабільності. Хочеться вірити, що це скоро настане, і наша країна стане процвітаючою державою", - резюмував депутат.​