Новини

Назад

Депутати готуються до XXI сесії: працюють над новою редакцією Положення про порядок надання матеріальної допомоги жителям Маріуполя з бюджету

19 вересня 2017, 13:08
1279
Діяльність депутатського корпусу

Сьогодні члени комісій з питань розвитку житлово-комунального господарства, контролю за комунальною власністю та приватизацією та з питань соціально - економічного розвитку, бюджету та фінансів розглянули проекти рішень, підготовлених на чергову XXI сесію міської ради VII скликання.

Про проект Положення про порядок надання матеріальної допомоги жителям Маріуполя за рахунок коштів міського бюджету розповів начальник управління охорони здоров'я міської ради Сергій Данилков. Він озвучив пропозицію про виділення 5000 гривень або 50% від наданих чеків на лікування людям з онкозахворюваннями. При цьому, коли буде працювати державна підтримка - розмір допомоги буде переглянуто.

Активне обговорення членів комісій викликало питання - до кого городяни можуть звертатися із заявами на отримання матеріальної допомоги за рахунок коштів міського бюджету. Було запропоновано, щоб окрім міського голови такі звернення розглядав і секретар ради. Під час дискусії Степан Махсма підтримав рішення, щоб такі заяви люди подавали тільки на ім'я міського голови.

Сергій Данилков розповів про ще одне питання сесії - Про затвердження Статуту комунального закладу Маріупольської міської ради «Центр первинної медико-санітарної допомоги №5 міста Маріуполя» в новій редакції. Він зазначив, що потрібно стимулювати надання платної допомоги: "Людина має вибір – або чекати по направленню, або сплатити і отримати послугу на місці". Депутата міськради Анатолія Шеретька цікавило питання - чи зможуть люди користуватися пільгами в цьому випадку. Доповідач зазначив, що ті пільги, які були - залишаються.

Також на засіданні постійних комісій Сергій Данилков розповів про наступні проекти рішень: Про затвердження Положення про Наглядову раду комунального некомерційного підприємства Маріупольської міської ради «Міський стоматологічний центр» і Про затвердження Положення про Наглядову раду комунального некомерційного підприємства Маріупольської міської ради «Міська поліклініка №2 міста Маріуполя».