Новини

Назад

Депутатам на обговорення представлять міську цільову Програму підтримки та розвитку мікро, малого та середнього бізнесу

18 липня 2019, 11:27
580
Діяльність депутатського корпусу

Проект рішення сесії «Про затвердження міської цільової програми « Програма підтримки та розвитку мікро, малого та середнього бізнесу в м. Маріуполі на 2019-2021 роки» розроблено департаментом з питань економіки Маріупольської міської ради.

Основною метою програми є створення сприятливих умов для розвитку існуючих і відкриття нових мікро, малих і середніх підприємств на території міста Маріуполя.

Як відзначають розробники Програми, основними проблемами, які хвилюють підприємців, є ускладнений доступ до фінансових ресурсів, відсутність кредитування на вигідних умовах, дефіцит кваліфікованих кадрів і наявність адміністративних бар'єрів. Дані проблеми було виявлено незалежними експертами за результатами проведеного інтерв'ювання серед представників місцевого бізнесу, громадськості, муніципалітету та депутатського корпусу.

Впровадження цільової програми дозволить стимулювати створення нових мікро, малих і середніх підприємств за рахунок активації ринкових ніш, що мають потенціал для економіки міста, сприяти розвитку місцевих товаровиробників, сформувати дієві механізми фінансово-кредитної, інвестиційної та ресурсної підтримки для місцевого мікро, малого і середнього бізнесу, підвищити рівень кваліфікації штатних працівників, задіяних в мікро, малому і середнього бізнесу, забезпечити зниження адміністративних бар'єрів і створення стійкого діалогу в напрямку муніципалітет - бізнес. Як наслідок, за результатами реалізації програми очікується збільшення кількості суб'єктів господарювання в сфері мікро, малого і середнього бізнесу, створення нових робочих місць для мешканців міста, диверсифікація економіки і підвищення інвестиційної привабливості Маріуполя в цілому.

Перш, ніж даний проект рішення винесуть на сесію, його повинні підтримати постійні профільні депутатські комісії.