Новини

Назад

Депутат міськради Володимир Курський: «Близько 30 велоактивістів взяли участь у щорічному велотурі «Дружба Маріуполь-Бердянськ»»

04 вересня 2017, 16:53
759
Діяльність депутатського корпусу

Маріупольські велосипедисти, незважаючи на несприятливу погоду, проїхали понад 90 км, беручи участь в щорічному велотурі «Дружба Маріуполь-Бердянськ». Спортсмени стартували з Театральної площі о 8:30 2 вересня, повернулися до Маріуполя наступного дня о 16:30.

Про мету заходу розповів депутат Маріупольської міськради, голова велосипедної асоціації Маріуполя «ВАМ» Володимир Курський: «Цього року ми організували велопробіг «Дружба Маріуполь-Бердянськ» вже втретє. Основна мета - показати місту і околицям, що у нас існує потужний велорух. Незважаючи на проливний дощ, близько 30 велоактівістів взяли участь у цьому щорічному заході».

Маріупольські спортсмени проїхали через Мангуш, Червоне поле, Осипенко та Нововасилівку. У Бердянську відвідали Приморську площу та наметовий табір «Лазурний». Назустріч нашим активістам виїхали члени Бердянського велоклубу. З ними маріупольці влаштували змагання з приготування плову. Як зазначив Володимир Курський, частування вийшло смачним у обох команд. У кулінарному батлі перемогла дружба. Голодним не залишився жоден спортсмен.

Велопробіг дуже сподобався учасникам, вони висловили бажання повторити його і наступного року. А Володимир Курський розповів про подальші плани у своїй депутатській діяльності: «Вкотре переконуюся, що в нашому місті багато людей, які ведуть здоровий спосіб життя. Для мене це черговий знак, що потрібно розвивати велорух. Беручи до уваги, що у нас велика кількість велосипедистів, є потреба в будівництві велодоріжок та велопарковок. Ми запустили акцію «Здоровий Маріуполь». У нас вже обладнано 12 місць паркування велосипедів. Ми розраховуємо, що найближчим часом з'являться ще дві - в Талаківці та біля креативного простору «Вежа». Також зараз ми займаємося написанням Концепції розвитку велоінфраструктури нашого міста. Це один з розділів «Стратегії розвитку-2021». Для велосипедистів дуже приємно, що на це теж звертають увагу. Маріуполь наближається до рівня європейських міст ».

Також депутат повідомив, що розглядається питання проведення більш масштабного велопробігу до міст-побратимів – українського  Львова та польського Гданська. Вже проводилися переговори з начальником Управління молоді та спорту міста Львова щодо акції «Ровер єднає країну». Поки вирішуються організаційні моменти, велопробіг може відбутися наступного року.