Новини

Назад

Депутат міськради Анатолій Шеретько: "До кінця 2017 року всі будинки повинні бути обладнані тепломірами"

05 вересня 2017, 10:05
815
Діяльність депутатського корпусу

Житлово-комунальне господарство Маріуполя, як й інші сфери господарювання, прагне до економії природних ресурсів. Для міської влади пріоритетним є питання енергетичної ефективності внутрішньої системи житлових будинків. Для маріупольців - це збільшення комфортності, надійності та безпеки умов проживання.

У 2016 році за рахунок міського бюджету було встановлено 154 тепломіра. У нинішньому - необхідно забезпечити приладами обліку всі багатоквартирні житлові будинки, які є споживачами послуг "Маріупольтепломережі". З метою створення сприятливих умов для життєдіяльності та посилення соціального захисту населення на XX сесії міськради було прийнято рішення продовжити Програму зі встановлення приладів обліку теплової енергії в багатоквартирних будинках.

Депутат Анатолій Шеретько, на якого покладено контроль над виконанням рішення, акцентував увагу на важливих моментах: "До кінця 2017 року всі будинки повинні бути обладнані тепломірами. Але прилад обліку нічого не дасть, якщо розбалансована система теплопостачання, не утеплені вікна та двері в будинку. По-друге, тепломір - це прилад, який вимагає серйозного обслуговування. Потрібно призначити відповідального, який буде ним займатися. Хороший вихід - установка розумних рамок, але це дуже дороге придбання ".