Новини

Назад

Депутат Лілія Борисенко: Карантинні заходи стали стимулом для Маріуполя розвивати нові форми навчання

25 березня 2020, 15:37
603
Діяльність депутатського корпусу

З 12 березня в місті запущена практика онлайн-уроків, які транслюються в ефірі «Маріупольського телебачення». Також педагоги використовують різні форми навчання для дистанційного спілкування з учнями, щоб школярі засвоїли програму своєчасно.

«Ми відпрацювали з 12 березня і зараз пішли на канікули до 27. Вважаю, що перший період пройшли дуже достойно. Не приховую, адаптація була непростою. Але наші вчителі швидко змінювалися і на високому рівні провели заняття, отримали зворотній зв'язок від дітей і батьків. Умови, в які ми потрапили, прискорили процес розвитку різних форм навчання. Ми все одно прийдемо до цього рано чи пізно, адже цього, власне, вимагає і Закон про освіту. Для Маріуполя – це ривок вперед», - зазначила директор школи-ліцею №48, член депутатської комісії з питань освіти і науки Лілія Борисенко. Вона також підкреслила, що поки діти відпочивають, педагоги вносять корективи в процес навчання і готуються до наступного періоду дистанційної роботи.

З тим, що Маріуполь «тримає високу планку» у формах дистанційної освіти згодна, і голова освітнього округу №7, директор ЗОШ №47, член депутатської комісії з питань освіти і науки Ніна Воробей. «Мій освітній округ – це школи віддалених селищ. Нам важливо було побудувати процес таким чином, щоб залучити до навчання всіх дітей. Була обрана база – ЗШ №66. Це центр міста, хороша логістика. Там «МТБ» веде запис уроків. Туди приїжджають вчителі з усіх шкіл. До речі, приємно відзначити, що це ще й великий стимул для педагогів. Вони вчаться працювати на все місто, бути не просто грамотними, а будувати свою бесіду динамічно, цікаво, пізнавально, на «живих прикладах», давати нестандартну подачу матеріалу», - зазначила Ніна Воробей. Депутат висловила подяку управлінню фізичної культури і спорту за відеоролики, які транслюють між уроками. «Це дуже пожвавлює процес, діти з цікавістю їх дивляться і відкривають для себе корисне дозвілля», - вважає Ніна Іванівна.

На думку депутатів-педагогів, найважливіше – це не перевантажувати дітей і не сформувати у молоді почуття паніки, не ставити негативних оцінок і допомогти вчасно пройти програму, щоб зберегти літні канікули.