Новини

Назад

Дано старт фінансуванню проєкту з постачання питної води у Маріуполі

04 березня 2020, 11:02
1032
Суспільство

Міністерство фінансів України підписало з французькою компанією «Натіксіс» (Natixis) Угоду про застосування до Рамкового договору між урядами України і Французької Республіки щодо офіційної підтримки проєкту з постачання питної води у місті Маріуполі. Вона регулює умови використання та погашення кредиту.  Цей проєкт є пілотним для України.

«Кредит надається Урядом Республіки Франція в особі компанії Natixis в розмірі, що не перевищує 64 млн євро. Зазначений проєкт входить до пріоритетів Уряду України. Його реалізація дозволить місту Маріуполю поліпшити якість послуг з надання питної води, що мають життєвоважливе значення для 450-тисячного населення міста», - зазначається в повідомленні Міністерства фінансів України.

Завершення фінансування та реалізація проєкту повинна відбутися до 31 липня 2025 року. Реалізовувати його буде комунальне підприємство «Маріупольське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства».

Питання якісного водопостачання Маріуполя – одне з ключових. Цей проєкт покликаний вирішити питання використання альтернативного джерела водопостачання, мінімізувати втрати води і поліпшити її якість. Над цим працювали декілька років.

«Маріуполь став ще ближчим до реалізації амбітного проєкту не тільки міста, а й України. Завдяки йому у кранах наших жителів з’явиться питна вода європейської якості. Це масштабний проєкт, який буде реалізовуватися не один рік, а ефект від нього буде на покоління вперед», - підкреслив міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

Нагадуємо, Маріуполь комплексно підходить до вирішення проблеми з водопостачання. У ході проведення першого Міжнародного інвестиційному форуму RE:think. Invest in Ukraine місто підписало Декларацію про наміри між Уряду Франції та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ). Він включає не тільки 64 млн євро від французької сторони, а й понад 27 млн євро Європейського інвестиційного банку.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.