Новини

Назад

Центр зайнятості влітку активно працював з молоддю

10 вересня 2018, 08:00
767
Суспільство, Соціальне забезпечення

У період літніх канікул профконсультантами Маріупольського міського центру зайнятості проводилася активна профорієнтаційна робота з молоддю. Ігрова форма та цікава подача інформації сприяла розширенню знань дітей про професії різних сфер діяльності.

Так, провели ряд квестів, інтерактивних заходів, виїзних акцій та екскурсій для шкільної та студентської молоді. Їх проводили у пришкільних літніх таборах, Молодіжних центрах, на базі Центральної дитячої бібліотеки, Центрів соціальних послуг для дітей сім’ї та молоді, соціальної реабілітації дітей з інвалідністю, позашкільної роботи за місцем проживання.

Крім того, фахівці центру надавали послуги та індивідуальні консультації батькам та учням шкіл, в процесі яких школярі проходили тестування на виявлення провідної сфери діяльності, а профконсультанти з урахуванням їх результатів надавали роз’яснення щодо типів професій, які підходять саме їх дитині.

В рамках роботи зі студентською та учнівською молоддю, центр зайнятості був учасником масових заходів міста – Форуму для молоді «БІЗНЕС-МОЛОДЬ: ЕФЕКТ WOW ВІД СПІВПРАЦІ», свята до Дня Молоді, «Місто професій», під час яких фахівці центру демонстрували важливість правильного та свідомого вибору майбутньої професії для кожного.

На базі Центру соціальної реабілітації дітей з інвалідністю стартував проект інклюзивної профорієнтації «Мрія поряд» для дітей з інвалідністю. Фахівці центру зайнятості провели три інтерактивних мотиваційно-розважальних заходи із застосуванням поглибленої профорієнтаційної індивідуальної та групової роботи з використанням вправ арт-терапії та інтерактивних вікторин, орієнтованих на світ професій. Діти з зацікавленістю брали участь в іграх і конкурсах, проявляли свої навички та здібності.

Найбільше емоцій у молоді викликали творчі завдання, а особливо гра «Крокодил», загадки по професіям «Вгадай хто?» та конкурс на складання віршів про світ професій. Усім було цікаво проходити профдіагностичні тестування та дізнаватися свої результати.

Цього літа профорієнтаційними послугами було охоплено більше 3,8 тисяч дітей та молоді під час проведення 57 профорієнтаційних заходів. Надано 20 індивідуальних консультацій для батьків та учнів закладів освіти.