Новини

Назад

Центр зайнятості проводить навчальні вебінари для маріупольців

07 липня 2020, 09:53
550
Суспільство

За допомогою платформи Zoom фахівці міського центру зайнятості проводять різноманітні навчальні вебінари. Їх учасниками стають маріупольські шукачі роботи. На онлайн зустрічах розповідають про основні послуги служби зайнятості, як написати резюме або займатися підприємництвом.

Так, 2 липня темою вебінару стали умови відкриття власної справи. Учасників ознайомили з теоретичними засадами бізнес-планування, актуальними сферами діяльності та покроковою інструкцією створення бізнес-плану. Окремим питанням розглянули грантові програми, особливості подання заявок для участі та на які важливі питання необхідно звернути увагу під час захисту свого проєкту.

3 липня фахівці центру зайнятості провели інформаційний вебінар на тему «Основні послуги служби зайнятості та сучасні підходи щодо їх отримання». Учасників ознайомили із сучасним комплексом соціальних послуг, які надає служба зайнятості, перевагами легальної зайнятості, ризиками нелегальної зайнятості та нелегальної трудової міграції, гендерними аспектами на ринку праці.

Окремо зупинилися на можливостях освітнього порталу державної служби зайнятості, який призначений для отримання користувачами інформації про ринок праці, вимоги роботодавців до претендентів на роботу, правила та норми складання документів, що супроводжують пошук та отримання роботи, наприклад, резюме та супровідний лист.

Окрім цього, фахівці з профорієнтації провели вебінар з опанування навичок самопрезентації для осіб з інвалідністю. Акцент було зроблено на тому, як правильно доносити свої плюси та мінуси потенційному роботодавцю. Головною метою на співбесіді є виявлення поведінки здобувача в нестандартній ситуації, наскільки адекватно оцінює кандидат себе і результати своєї праці, зрозуміти чи відповідає він вакансії, на яку претендує.

Учасники розібрали головні етапи підготовки до співбесіди – складення списку головних особистих переваг, досконале вивчення вакансії, ілюстрація кожної з сильних сторін прикладом.

Також на онлайн зустрічах спікери розповідають про алгоритм дій, необхідних для отримання фінансової допомоги по частковому безробіттю, порядок формування пакету документів та процедуру подання його до центру зайнятості.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.