Новини

Назад

Бюджет-2020: на розвиток медицини Маріуполя планують направити понад 255 мільйонів гривень

10 грудня 2019, 18:13
848
Суспільство, Медицина

В ході обговорення проєкту бюджету на 2020 рік з доповіддю виступила заступник міського голови Ксенія Сухова. Вона розповіла про плани щодо фінансування сфери охорони здоров'я та соціального захисту населення. Так, на розвиток інфраструктури медичних установ і реалізацію проєктів соціальної спрямованості у 2020 році планують виділити близько 295 мільйонів гривень.

У сфері охорони здоров'я ключовими напрямами стануть - здоров'я матері і дитини, екстрена медицина, реконструкція об'єктів первинної ланки, створення умов для реабілітації та програма «Здорове серце».

«Вся програма бюджету була розроблена в рамках стратегії розвитку Маріуполя і з урахуванням соціологічного опитування городян. У пріоритеті - дитяча медицина. Ми на 50 мільйонів плануємо збільшити фінансування охорони здоров'я та спрямувати кошти на розвиток інфраструктури первинної ланки медицини», - зазначила Ксенія Сухова.

Також вона розповіла, що в минулому році в реконструкцію увійшли об'єкти в Кальміуському і Лівобережному районах. У цьому році зроблено акцент на ремонт установ в Центральному та Приморському районах. Так, запланована реконструкція будівлі пологового відділення дитячої міської лікарні МТМО. Загальна вартість проєкту - понад 26 млн грн, більша частина з них - кошти Європейського інвестиційного банку. Частка місцевого бюджету складе 500 тисяч гривень.

У планах відкриття центру реабілітації для дітей раннього віку з органічними ураженнями нервової системи. Також серед ключових проєктів - створення відділення невідкладної допомоги в лікарнях інтенсивного лікування №1 і №4, реконструкція будівлі лікувального корпусу міської лікарні №1, капітальний ремонт пульмонологічного відділення та сімейних амбулаторій.

На соціальний захист планують виділити понад 38 млн грн. Ключовими проектами стануть - капітальний ремонт будівель Центрального та Лівобережного центрів соціальної реабілітації дітей з інвалідністю та будівництво соціального офісу в Приморському районі.

За словами міського голови Вадима Бойченко, розвиток сфери охорони здоров'я та соціального захисту - важливий блок для Маріуполя.

Дані напрямки вимагають від нас регулярного збільшення фінансування. Ми робимо все можливе, щоб залучити до реалізації проєктів міжнародних партнерів. У наступному році в бюджеті передбачено реконструкцію медичних установ і у віддалених селищах. Наша мета - щоб кожен маріуполець відчував себе комфортно, а якісний сервіс був в максимальній доступності,
підкреслив мер.