Новини

Назад

Більш 68 тисяч маріупольців уклали декларації з лікарями в поліклініці № 1

11 лютого 2019, 17:00
553
Медицина

У Центрі первинної медико-санітарної допомоги №1, що в Кальміуському районі, 68158 чоловік вже вибрали свого лікаря первинної ланки та підписали декларацію. 39 фахівців Центру набрали рекомендовану кількість пацієнтів.

Підписання декларацій надає ряд переваг: диспансерне спостереження, проведення базових лабораторних обстежень. Передбачає проведення ряд профілактичних заходів, в тому числі вакцинацію, напрямок до вузьких спеціалістів, надання невідкладної допомоги та виклик лікаря додому. Також подпісанатам призначають і виписують пільгові лікарські засоби, медичних виробів і технічні засоби реабілітації, оформляють листки непрацездатності та направлення на МСЕК.

У 2019 поетапно сімейні лікарі, терапевти, педіатри переходять на електронний документообіг. Він передбачає ведення електронної медичної карти пацієнта.

Фінансування поліклінік здійснюється за рахунок субвенцій з державного бюджету з урахуванням кількості пацієнтів, які уклали декларації. Воно спрямоване на поліпшення матеріальної і технічної бази медзакладів. Це призводить до підвищення якості надання медичної допомоги. Так, Центром №1 придбано крісло-каталка, носилки, ЕКГ апарати, пульсометри, тонометри та сумки для лікарів.