Новини

Назад

Безконтактні термосканери встановлять в кожній школі Маріуполя

07 вересня 2020, 17:22
694
Медицина, Освіта

Сьогодні в школі №20 встановили сучасний термосканер. Безконтактні термінали вимірювання температури розташуються на вході 60 шкіл міста. На реалізацію проекту з міського бюджету спрямовано близько трьох мільйонів гривень. Пристрій автоматично сканує людину і одночасно визначає її температуру тіла. Отримана інформація відображається на планшеті в пункті контролю.

«На сьогодні мета термосканера - своєчасно виявляти хворих, ізолювати їх і запобігати поширенню COVID-19 серед школярів і вчителів. По завершенні карантину термінали продовжать свою роботу. Основним завданням буде - контроль відвідуваності дітей», - зазначила начальник відділу оснащення і ремонтів установ освіти департаменту освіти Тетяна Пріма.

Термосканери доставляються безпосередньо з Китаю. Маріуполь - перше в Україні місто, що почало закупівлю цієї техніки для шкіл. Повністю завершити їх установку планують до 20 вересня.

«Пристрій оснащений камерою розпізнавання облич та тепловізором. Сканування відбувається миттєво в радіусі 1,5 метра. Додаткова функція - визначення наявності маски на обличчі. Про перевищення допустимої температури повідомить звуковий сигнал», - розповів заступник керівника підрядної організації Сергій Песоцький.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.