Новини

Назад

Автобусний маршрут 18А зв'яже три райони Маріуполя

10 лютого 2020, 16:20
2453
Суспільство

Сьогодні почав роботу новий автобусний маршрут № 18А «ЖМР «Курчатово» - Донецький юридичний інститут (пр. Луніна)». Він зв'яже три райони: Кальміуський, Центральний та Приморський і курсуватиме через важливі соціальні об'єкти. Міський голова Вадим Бойченко проконтролював запуск нового маршруту, а також поспілкувався з мешканцями міста.

Вирішення проблеми внутрішньої логістики для нас першорядне. У фокусі уваги - люди. Даний маршрут з'єднає три райони і дозволить створити для жителів комфортні умови пересування,
підкреслив міський голова.

Автобуси зможуть перевозить за один маршрут в два з половиною-три рази пасажирів більше, ніж маршрутні таксі. Зараз вони працюватимуть в тестовому режимі. Департамент транспорту та зв'язку проаналізує наскільки маршрут затребуваний, чи потрібно його коригувати.

Нам важливо, через думку жителів, розуміти наскільки ефективна транспортна модель і нові маршрути. Якщо виникне необхідність, ми готові збільшити кількість одиниць транспорту,
зазначив Вадим Бойченко.

Начальник МТТУ Віталій Донев додав, до кінця місяця планується вивести на маршрути міста ще 34 автобуси. Крім того, незабаром надійде перша партія з 72 тролейбусів. Це дозволить «підсилити» старі та запустити нові тролейбусний маршрути.

На маршруті 18А буде працювати 6 автобусів марки «МАЗ-203». Місткість кожного - 100 чоловік. Протяжність маршруту - 20,8 км. Час руху від початкової до кінцевої зупинки становить 66 хвилин. Час роботи - з 5:05 до 23:00, інтервал між автобусами до 25 хвилин.

18А курсуватиме через важливі об'єкти: меткомбінат ім Ілліча. Стадіон ім Бойко, парк ім Гурова, площа Свободи, міська лікарня №3, ЦНАП, порт.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.