Новини

Назад

Аграрії України вивчають сільськогосподарський досвід околиць Маріуполя (ФОТОРЕПОРТАЖ)

23 травня 2019, 16:14
923
Діяльність депутатського корпусу

Виїзна сесія з обміну досвідом на базі Маріуполя: ТОП-менеджери найбільших агрокомпаній України сьогодні знайомляться із сільськогосподарською діяльністю в нашому регіоні. Ключові питання: які тут переваги для ведення бізнесу, які складнощі для сільського господарства та перспективи.

Гостей зустрів секретар Маріупольської міської ради Степан Махсма. «Великий бізнес цікавить як тут розвивається сільське господарство. Адже як би не було важко, наші аграрії пишуть стратегії, навчаються, підвищують якість і обсяги виробництва, збільшують потужності», - розповідає Степан Махсма.

Для гостей організували стаді-тур на насіннєвий завод HarvEast в Нікольському з виробничою потужністю до 8 тон на годину. Це найбільша інвестиція в аграрний бізнес в області за час проведення бойових дій на території Східної України. Як зазначив генеральний директор Дмитро Скорняков, лінія в Нікольському виконує сепарацію, очищення, калібрування та протруювання насіння пшениці, кукурудзи, соняшника і бобових з подальшою упаковкою в мішки або в біг-беги, після чого насіння може надходити безпосередньо аграріям.

Враженнями поділився Президент Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Алекс Ліссітса: «Я вперше в Маріуполі та дуже приємно здивований доглянутістю його вулиць і парків. Тут висока культура землекористування. Варто відзначити, що в усьому світі зростає споживання бобових культур, і в Маріуполі цей напрямок розвивається. Тут вміють ефективно працювати. За Маріуполем майбутнє».

Члени УКАБ також відвідають Сартану, щоб своїми очима побачити, як в селищах біля лінії зіткнення доводиться працювати аграріям.