Новини

Назад

Адміністративно-територіальна реформа в Донецькій області завершиться укрупненням районів (ФОТО)

20 листопада 2019, 12:00
2186
Діяльність депутатського корпусу

У Донецькій облдержадміністрації відбулось засідання робочої групи з підготовки пропозицій щодо вдосконалення адміністративно-територіального устрою області.

Секретар Маріупольської міської ради Степан Махсма і начальник відділу внутрішньої політики та міжмуніципального співробітництва, депутат Олександр Комар, ознайомилися з пропозиціями області та вивчили новий територіальний поділ і можливості для нашого міста.

«Реформа підходить до свого логічного завершення. Ми довго і наполегливо працювали над створенням ефективної моделі адміністративно-територіального устрою, і розроблена нашою робочою групою модель прийнята та буде впроваджуватися. Разом будемо реалізовувати плани щодо подальшого розвитку територій», - підкреслив Степан Махсма.

На зустрічі була озвучена інформація про перспективні плани об'єднання громад Донецької області, а також про формування нових укрупнених районів.

«В межах області планується створення восьми районів: Краматорський, Бахмутський, Покровський, Волноваський, Маріупольський, а також три райони на тимчасово окупованих територіях - Горлівський, Донецький і Кальміуський», - уточнює Олександр Комар. Райони об'єднані за принципом транспортної доступності та економічних зв'язків, а центрами обрані міста з найбільшою кількістю населення і здатністю надавати якісні адміністративні послуги для великої кількості населення. До Маріупольського району увійдуть Маріупольська, Мангушська, Сартанська, Нікольська, Кальчицька і Мирненська об'єднані територіальні громади.

Нагадаємо, Маріупольська ОТГ буде складатися з Маріупольської міської, Виноградненської, Бердянського, Покровського сільських і Старо-Кримської селищної рад.