Новини

Назад

Маріуполь святкує День визволення

13 червня 2021, 17:30
843
Суспільство

На Театральній площі відбулось урочисте святкування до Дня визволення Маріуполя. Свято розпочалось з проходу колони бронетехніки та військовослужбовців.

Сьогодні до святкування приєдналися тисячі маріупольців. Вони із захватом дивилися на парад військових та щиро дякували їм.

Привітав зі святом жителів та військових заступник міського голови Аркадій Мєшков, командувач Національної гвардії України, генерал-полковник Микола Балан, перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Михайло Коваль, начальник Головного управління Національної поліції в Донецькій області, генерал поліції третього рангу Микола Семенишин.

«Ми усі пам'ятаємо 13 червня 2014 року. Тоді жителі разом із військовослужбовцями зробили свій вибір і сказали, що Маріуполь – це Україна. Завдяки цьому наше місто є прикладом розвитку. Дякуємо військовим та працівникам правоохоронних органів за те, що наші маріупольські родини мають змогу жити та будувати своє майбутнє під синьо-жовтим прапором», - наголосив Аркадій Мєшков.

Він вручив грамоти нашим захисникам. «Сьогодні ми шануємо річницю, яка стала визначною не тільки для Маріуполя, а й для всієї України. Пишаюся кожним військовослужбовцем та всіма нашими захисниками», - зазначив командувач Національної гвардії України, генерал-полковник Микола Балан.